3 Mayıs 2016 Salı

TEL KADAYIFLI ŞEKERPARE

TEL KADAYIFLI ŞEKERPARE












MALZEME LİSTESİ:

200 gr tel kadayıf
150 yeşil fıstık
1 yemek kaşığı tereyağı

HAMURU İÇİN:

150 gr terayağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı sirke
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
ustadan un ölçüsü

ŞERBETİ İÇİN:

3,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3 damla limon suyu

HAZIRLANIŞI:

Tel kadayıfı elimizle küçük küçük kopartıp Tavaya tereyağı ve kadayıfı koyup kavuralım. Kadayıfın rengi kızarmaya başlayınca fıstığı da ekleyip  1-2 dakika daha kavurduktan sonra altını kapatalım. Karıştırma kabına pudra şekerini döküp Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyup Sıvıyağı ve sütü döküyoruz. Sirkeyi döktükten sonra, yumurtanın bir tanesini kırıp, diğerini üzeri için ayırıyoruz. Tuzunu da koyduktan sonra Yavaş yavaş unu kaşık kaşık koyarak yoğurmaya başlayalım. Kaşıklarımız tepeleme dolu olmalı. 8. kaşık unla beraber kabartma tozunu da koyup Toplam 12 çorba kaşığı un koyuyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edilmelidir. Hamurdan bezeler koparıp Elimizle hamuru açarak  içine tel kadayıflı harçtan koyuyoruz. Hamuru harcın üzerine kapatıp yuvarlayıp biraz yassılaştırıyoruz. Önceden Yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Tüm malzeme bitene kadar işleme devam ediyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp Çatalın ucunu üzerlerine sürerek şekil veriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

 Şerbeti için, toz şekeri, suyu ve limon suyunu tencereye koyup kaynatıyoruz. Tatlımız pişince sıcakken üzerine sıcak şerbeti döküyoruz. Tatlımız soğuyunca servis ediyoruz.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HAKKINDA

Technology