BALIK YEMEKLERİ


SEBZELİ SOMON


SEBZELİ SOMON ile ilgili görsel sonucu

HAZIRLANIŞI:

Somonu fileto haline getirip ve dilimliyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine somon dilimlerini diziyoruz. Üzerine biberiye dalları serpiştiriyoruz.

 Karabiber ve tuzunu atıyoruz. Biraz da zeytinyağı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Havuçları ve patatesleri soyup ve doğruyoruz. Kırmızı biberleri de doğrayıp, brokoliyi küçük köklerine ayırıyoruz. Elektrikli veya buharlı pişiricinin bir katına havuç, bir katına kırmızı biber ve patates, bir katına da brokoli koyup pişmeye bırakıyoruz. Ocak üzerinde buharda pişirme aparatı kullanabilirsiniz. Ya da tüm sebzeleri fırın poşetinde pişirebilirsiniz. Servis tabağına balık dilimlerini ve sebzeleri döküyoruz. Sosu için, 1 limonun suyunu sıkıyoruz. Bir kaseye limon suyunu ve zeytinyağını döküyoruz. Maydanozu ince ince doğrayıp ilave ediyor ve karıştırıyoruz. Sosumuzu sebzelerin ve balıkların üzerine dökerek servis edebilirsiniz.


MALZEME LİSTESİ:

1 kg somon
1 kök brokoli
3 havuç
3 kırmızı biber
2 patates
tuz
değirmen karabiber
1 tutam biberiye

SOSU İÇİN:

maydanoz
limon
zeytinyağı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HAKKINDA

Technology