26 Mayıs 2016 Perşembe

KESME ÇORBA


KESME ÇORBA


MALZEME LİSTESİ:

1 su bardağı un
1 yumurta
tuz

TERBİYESİ İÇİN:

1 kase yoğurt
yarım limon
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı et suyu
tuz
su

ÜZERİ İÇİN:

2 çorba kaşığı tereyağı
1 tutam taze nane

HAZIRLANIŞI:

Terbiyesi için, tencerenin altını yakmadan önce yoğurdu koyup Limon suyunu sıkıyor, unu da ekleyip çırpma teliyle karıştırdıktan sonra  Soğuk suyla kıvamını açıyor , Ocağın altını açıyor ve çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz.

Soğuk et suyunu ilave ediyoruz. Hamuru için, unu karıştırma kabına alıp Tuzunu attıktan sonra Yumurtayı kırıyor ve hamuru yoğuruyoruz. Sert bir hamur elde ediyoruz. Hamurun üzerine un serperek merdaneyle açıp bıçakla minik küp şeklinde doğruyoruz. Hamurları biraz kurumaya bırakıyoruz. Çorba terbiyemize hamurları ilave edip Tuzunu atıyoruz. Çorba pişmeye yakın kıvamını kontrol ediyoruz. Eğer koyu kıvamlı olursa sıcak suyla açıyoruz. Çorbamız pişince altını kapatıyoruz. Tereyağı nı eritip  içine doğranmış taze nane katıyoruz. Sosumuzu çorbanın üzerine döküp  servis ediyoruz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HAKKINDA

Technology