1 Mayıs 2016 Pazar

ISPANAKLI RULO PASTA

ISPANAKLI RULO PASTA























MALZEME LİSTESİ:

2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tutam ıspanak yaprağı
3 çorba kaşığı un

KREMASI İÇİN:

2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1,5 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı labne
1 kase frenk üzümü

HAZIRLANIŞI:

Ispanak yapraklarını kaynar suya atıp yumuşayınca hemen çıkarıyor ve soğuk sudan geçiriyoruz. Ispanak yapraklarını doğrayıp Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri döküp mikserle iyice çırpıyoruz. Ispanak püresini ekleyip çırpıyoruz. 3 çorba kaşığı unu eleyerek hazırladığımız karışıma ekliyoruz. Vanilya ve kabartma tozunu da eleyerek ekliyoruz. Mikserle son kez çırpıp Yağlı kağıt serilmiş ve yağlanmış fırın tepsisine hazırladığımız kek harcını döküyoruz. Bir Spatula yardımıyla her tarafını düzeltip Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 8 dakika kadar pişiriyoruz. Kekimiz pişince fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.

Kreması için: Sütü tencereye döküp Toz şekeri, nişastayı, unu ve vanilyayı koyup çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kremamız pişince  soğumaya bırakıyoruz. Krema soğuyunca içine labneyi koyup mikserle kıvamı ortaya çıkana kadar çırpıyoruz. Kekin üzerine kremayı sürüyoruz. Üzerine frenk üzümü serpip Yağlı kağıt yardımıyla rulo şeklinde sarıyoruz. Bu şekilde buzdolabında dinlendiriyoruz. Servis ederken, dilimleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HAKKINDA

Technology