3 Mayıs 2016 Salı

CEVİZLİ SÜTLÜ İNCİR TATLISI

CEVİZLİ SÜTLÜ İNCİR TATLISI


MALZEME LİSTESİ:

20 kuru incir
1 kase ceviz
1 çubuk tarçın
1 çay bardağı krema
1 su bardağı süt

HAZIRLANIŞI:

Kuru incirleri geniş bir kaseye koyup Üzerine ılık su dökerek yarım saat yumuşamaya bırakıyoruz. İncirleri süzüp, alt kısmını bıçağın ucuyla kestikten sonra içlerine yeteri kadar ceviz koyup ve fırın kabına diziyoruz. Çubuk tarçını koyup Sütü ve kremayı karıştırıp üzerine döküyoruz. Yağlı kağıdı fırın tepsimizin üzerini örtecek kadar  kesip suyla ıslatıyor ve sıkıyoruz. Yağlı kağıdı üzerine kapatıp Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HAKKINDA

Technology