6 Mayıs 2016 Cuma

KUZU ETLİ KARNIYARIK


KUZU ETLİ KARNIYARIK


MALZEME LİSTESİ:

7 kemer patlıcan
400 gr. kuzu eti
2 domates
5 köy biberi
1 soğan
1 çorba k. domates salçası
2 diş sarımsak
3 defne yaprağı
sıvıyağ
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI:

Patlıcanları varsa ocak üstü köz aparatına koyup, çevirerek közlüyoruz. 

İç harcı için, kuzu etini küçük küp şeklinde doğrayıp Tavaya zeytinyağı döküp etleri soteledikten sonra Defne yaprağı ve tane karabiber atarak etleri pişirmeye başlıyoruz.

Etler suyunu bırakıp çekmeye başlayınca yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsağı ilave edip Salçasını ekleyip kavuruyoruz. 2 biberi ve 1 domatesi de doğrayıp tencereye ekleyip Pişmesine yakın tuzunu atıyoruz. yeteri kadar Sıcak su ekleyip Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. 

Daha önce Közlediğimiz patlıcanları soyduktan sonra patlıcanların ortasını bıçakla yarıp Kaşıkla içlerini açıyor ve  Pişirdiğimiz kuzulu iç harcı patlıcanların içine paylaştırıyoruz. Sosuyla birlikte koyuyoruz ki fırında pişince kuru olmasın. Ayırdığımız domates ve biberleri dilimleyip patlıcanların üzerine birer tane koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HAKKINDA

Technology