5 Mayıs 2016 Perşembe

NOHUTLU MERCİMEK ÇORBASI


NOHUTLU MERCİMEK ÇORBASI


MALZEME LİSTESİ:

1 kase haşlanmış nohut
1 çay bardağı yeşil mercimek
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 soğan
3 diş sarımsak
1 su bardağı et suyu
1 limon
2 çorba kaşığı tereyağı
zeytinyağı
tuz
su

HAZIRLANIŞI:

Yeşil mercimeği kaynar suyla ıslayıp Soğanı ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz. Tencereye zeytinyağı döküp soğanla sarımsağı koyup kavuruyoruz. Mercimeği süzüp yıkıyoruz ve tencereye koyuyoruz.

Biraz daha karıştırıp, haşlanmış nohutu ilave edip Sıcak suyunu veriyor ve  kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Nohut lokum gibi pişene kadar pişiriyoruz. Ayrı bir çelik tencerede tereyağı nı ve unu koyup kavuruyoruz. Unun kokusu çıkınca salçaları koyup kavurmaya devam ediyoruz. Soğuk et suyu ve normal soğuk su döküp Çırpma teliyle hızlıca karıştırarak topaklanmasını engelliyoruz. Çorbanın suyu kaynayınca diğer tencerede pişen malzemeleri aktarıyoruz. Tuzunu kontrol edip gerekirse tuz atıyoruz. Kıvamı koyu olursa kaynar su ekleyerek kıvamını açabilirsiniz. Çorbayı servis ederken limon sıkabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HAKKINDA

Technology