İÇECEKLER


RAMAZAN ŞERBETİ

MALZEME LİSTESİ:

2 lt. su
1 su b. toz şeker
10 adet karanfil
3 parça kuru zencefil
4 kuru erik
2 kuru incir
1 su b. vişne
1 su b. mor üzüm

HAZIRLANIŞI:

Suyu tencereye döküp İçine karanfili ve zencefili attıktan sonra Kapağını kapatarak kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayınca toz şekerini döküp İnciri ve eriği de bütün olarak attıktan sonra Kapağını kapatıyor ve yine kaynamaya bırakıyoruz. Karışımımız İyice kaynadıktan sonra bütün olarak sapsız vişne ve üzümü koyup 1-2 dakika daha kaynatıyor ve altını kapatıyoruz. Kapağı da kapalı şekilde ılımaya bırakıyoruz. Sürahimizin ağzına süzgeci koyup  şerbetin tanelerini süzerek döküyoruz. Soğuyunca buzdolabına koyup Soğuk servis ediyoruz.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HAKKINDA

Technology