23 Mayıs 2016 Pazartesi

FINDIKLI FISTIKLI BAKLAVA


FINDIKLI FISTIKLI BAKLAVA


MALZEME LİSTESİ:

1 paket baklava yufkası
1 su bardağı fındık
1 su bardağı yeşil fıstık
125 gr tereyağı

ŞERBETİ İÇİN:

2 su bardağı şeker
1 dilim limon
1,5 su bardağı su

HAZIRLANIŞI:

Tereyağını eritip Hazır baklavalık yufkaları 5'er katlı ayırıyor ve  5 kat yufkanın aralarına ve en üstüne erimiş tereyağından fırçayla sürüyoruz.

Yufkanın bir kenarına öğütülmüş fındık ve fıstık karışımından koyup Rulo şeklinde, katlayarak sarıyoruz. Rulomuzu 2 parmak kalınlığında dilimleyip Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dilimleri diziyoruz. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz. Kalan tereyağını üzerlerine sürüp Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. 

Şerbeti için, şekeri, suyu ve limonu bir tencereye koyup kaynatıyoruz ve altını kapatıyoruz. Fırından çıkan baklavanın üzerine ılık şerbetini veriyoruz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HAKKINDA

Technology