TAVUK DOLMASI
2 bütün tavuk göğüs
1 kase mantar
1 çorba kaşığı un
1,5 su bardağı süt
1 soğan
2 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz
karabiber
MANTOLAMAK İÇİN:
2 yumurta
un
galeta unu
SERVİSİ İÇİN:
4 patates
renkli yeşillik
HAZIRLANIŞI:
Mantarı ince ince Sarımsakları ve soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı koyduğumuz tavada Soğanı, sarımsağı koyup Mantarı da ekliyoruz soteliyoruz.
Mantar sulanıp suyunu bırakınca unu ekleyip kavuruyoruz. Sütünü döküp pişiriyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıp Pişince altını kapatıyoruz. Tavuk göğüsleri, kesip açtığımız buzdolabı poşeti arasına koyup Et döveceğiyle vurarak genişletiyoruz. Tavuk etlerinin üzerine iç harcı paylaştırıp ve rulo şeklinde sarıyoruz. Bir kaseye yumurtaları kırıp çırpıyoruz. Bir kaseye un, bir kaseye de galeta unu koyup Tavuk rulolarını önce una, sonra yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayarak paneliyoruz. Patatesleri parmak şeklinde doğrayıp sıvıyağda kızartıyoruz. Aynı yağda tavuk sarmaları da kızartabiliriz. Kızaran tavukları biraz dinlendirip dilimledikten sonra Renkli yeşillik ve patatesle beraber servis ediyoruz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder