IRMAK KEK
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
150 gr tereyağı
160 gr çikolata
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
4 çorba kaşığı un
HAZIRLANIŞI:
Tereyağını geniş bir cam karıştırma kabına koyup Küçük bir tencerede su kaynatıyor ve karıştırma kabını suyun buharına oturtuyoruz.
Çikolatayı parça parça koyup Çırpma teliyle karıştırarak eritiyoruz. Toz şekeri de ilave edip Tamamen eriyip karışınca içine unu, kabartma tozunu ve kakaoyu eleyerek koyduktan sonra Harcımızı karıştırıyor ve Buhar üstünden alıyoruz. Yumurta sarılarını bu harcın içine, beyazlarını ayrı bir karıştırma kabına ayırıp Yumurta sarılarını harcımıza iyice yediriyoruz. Yumurta beyazlarının içine bir fiske tuz atıp mikserle iyice köpürüp kar gibi olana kadar çırpıp Yumurta beyazlarını da kek harcına katıyoruz. Spatula yardımıyla havalandırarak karıştırıyoruz ve Küçük fırın kaplarımızı tereyağıyla yağlıyor ve Pudra şekerini içlerine döküp tamamen kaplıyoruz. Harcımızı kaplara paylaştırıp Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 12-13 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder