RAMAZAN ŞERBETİ
2 lt. su
1 su b. toz şeker
10 adet karanfil
3 parça kuru zencefil
4 kuru erik
2 kuru incir
1 su b. vişne
1 su b. mor üzüm
HAZIRLANIŞI:
Suyu tencereye döküp İçine karanfili ve zencefili attıktan sonra Kapağını kapatarak kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayınca toz şekerini döküp İnciri ve eriği de bütün olarak attıktan sonra Kapağını kapatıyor ve yine kaynamaya bırakıyoruz. Karışımımız İyice kaynadıktan sonra bütün olarak sapsız vişne ve üzümü koyup 1-2 dakika daha kaynatıyor ve altını kapatıyoruz. Kapağı da kapalı şekilde ılımaya bırakıyoruz. Sürahimizin ağzına süzgeci koyup şerbetin tanelerini süzerek döküyoruz. Soğuyunca buzdolabına koyup Soğuk servis ediyoruz.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder