FINDIKLI FISTIKLI BAKLAVA
1 paket baklava yufkası
1 su bardağı fındık
1 su bardağı yeşil fıstık
125 gr tereyağı
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker
1 dilim limon
1,5 su bardağı su
HAZIRLANIŞI:
Tereyağını eritip Hazır baklavalık yufkaları 5'er katlı ayırıyor ve 5 kat yufkanın aralarına ve en üstüne erimiş tereyağından fırçayla sürüyoruz.
Yufkanın bir kenarına öğütülmüş fındık ve fıstık karışımından koyup Rulo şeklinde, katlayarak sarıyoruz. Rulomuzu 2 parmak kalınlığında dilimleyip Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dilimleri diziyoruz. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz. Kalan tereyağını üzerlerine sürüp Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Şerbeti için, şekeri, suyu ve limonu bir tencereye koyup kaynatıyoruz ve altını kapatıyoruz. Fırından çıkan baklavanın üzerine ılık şerbetini veriyoruz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder