CEVİZLİ SÜTLÜ İNCİR TATLISI
20 kuru incir
1 kase ceviz
1 çubuk tarçın
1 çay bardağı krema
1 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI:
Kuru incirleri geniş bir kaseye koyup Üzerine ılık su dökerek yarım saat yumuşamaya bırakıyoruz. İncirleri süzüp, alt kısmını bıçağın ucuyla kestikten sonra içlerine yeteri kadar ceviz koyup ve fırın kabına diziyoruz. Çubuk tarçını koyup Sütü ve kremayı karıştırıp üzerine döküyoruz. Yağlı kağıdı fırın tepsimizin üzerini örtecek kadar kesip suyla ıslatıyor ve sıkıyoruz. Yağlı kağıdı üzerine kapatıp Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder