KAĞITTA MALATYA KEBABI
KAĞITTA MALATYA KEBABI MALZEMELER
500 gr. kuzu kaburga
500 gr. kuzu kuşbaşı
3 patlıcan
2 soğan
5 yeşil biber
4 domates
5 diş sarımsak
tuz
karabiber
zeytinyağı
taze kekik
HAZIRLANIŞI:
Büyükçe bir yağlı kağıdı fırın kabına serelim. Ortasına kuşbaşı eti ve doğranmış kaburgayı koyup üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğan ve sarımsakları koyalım. Üstüne biraz taze kekik yaprakları atıp. Tuzunu ve karabiberini ilave edelim.
Patlıcanları alacalı soyup küp doğrayıp domatesleri soyuyor ve küp doğruyoruz. Biberleri ayıklıayıp ve doğruyoruz. Biber, patlıcan ve domatesi kat kat koyup tekrar tuz atıyoruz. Zeytinyağını döküp kağıdın kenarlarını kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder