21 Nisan 2016 Perşembe

TAS KEBABI

TAS KEBABI




HAZIRLANIŞI:

Tencereye zeytinyağı döküp ve kuşbaşı dana etini koyup kavurmaya başlıyalım. Et suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çekince yemeklik doğradığımız soğanı koyup bir kere karıştırıralım. Tereyağını,  ve tane karabiberi koyuyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz. Salçasını ve unu da koyup kavuruyoruz. Sıcak suyunu verip ve kapağını kapatarak kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişiriyoruz.

Patatesleri soyup küp küp doğruyor ve sıvıyağ da kızartıyoruz. Tuzunu attıktan sonra. Ayrı bir tavaya zeytinyağı döküp ve iri doğrağımız biber ve domatesleri soteliyoruz. Tas kebabını servis tabağına koyuyoruz. Üzerine kızarmış patates koyuyoruz. Domates ve biber koyarak servis ediyoruz.

ÜZERİ İÇİN:

2 domates
2 patates
2 köy biberi
zeytinyağı
tuz

MALZEME LİSTESİ:

1 kg dana kuşbaşı
1 soğan
2 defne yaprağı
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tane karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı un
zeytinyağı
tuz
su

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HAKKINDA

Technology