REÇEL VE TURŞULAR


İNCİR REÇELİ


MALZEME LİSTESİ:

50 adet İncir
1 kg Toz Şeker
1 adet Limon Suyu
3,5 Su Bardağı Su

HAZIRLANIŞI:

Tencereye suyu ve şekeri ilave edip, ocağa aldıktan sonra Kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Ayrı bir tarafta incirlerin kabuklarını ince olmayacak şekilde soyuyoruz.

İncirlerin kabuklarını çok ince soyarsak, acısı kalacaktır. Kabuklarını soyduğumuz incirleri bir tencereye alıp Üzerini geçeçek kadar su koyup, bir müddet haşlıyoruz. Haşladığımız incirleri süzgece alıp Suyunu süzdürdükten sonra üzerilerine havlu peçete kapatıyoruz hafif hafif bastırarak incirleri kuruluyoruz. Ocakta kaynayıp, kıvamın alan şerbetin üzerine incirleri ilave edip Kısık ateşte pişiriyoruz Reçelin kıvamı koyulaşıp, bal gibi kıvam aldıktan sonra üzerine 1 limonun suyunu ilave ediyoruz.

2 dakika kadar kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp Soğumaya bırakıyoruz. Reçel biraz ılındıktan sonra kavanozlara dolduruyoruz. Fakat Reçelin kapağını soğumadan kapatmıyoruz. Hazırladığımız reçelleri güneş görmeyen bir odada saklıyoruz.

Burada önemli bir nokta belirtmek gerekirse; reçelin küflenmemesi için, kavanozun kapağına uygun yağlı kağıt kestikten sonra Zeytinyağı sürüyoruz. Reçel iyice soğuduktan sonra önce yağlı kağıdı kavanozun ağzına kapatıyor ve Ardından da kavanozun kapağını kapatıyoruz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HAKKINDA

Technology