15 Haziran 2016 Çarşamba



ETLİ PİLAV



700 gr bonfile
5 patlıcan
4 kırmızı biber
3 yeşil biber
7 lavaş
zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
toz kırmızı biber

PİLAVI İÇİN:

2,5 su bardağı iri bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
1 su bardağı tavuk suyu
zeytinyağı
tuz
su

HAZIRLANIŞI:

Pilavı için, soğanı yemeklik doğrayıp tencereye zeytinyağı nı döktükten sonra soğanı pembeleşene kadar kavuruyoruz. Bulguru ve tereyağı nı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Tuzunu atıp tavuk suyunu ve sıcak suyunu ekleyip Kapağını kapatarak kısık ateşte pişirelim.

Kırmızı biberleri ve yeşil biberleri, ocak üstünde veya  közleme aparatında kabuğu soyulmayacak kadar çevire çevire közleyelim. Patlıcanları tamamen közleyip  soyalım. Bonfileyi kuşbaşı doğrayıp tavaya biraz zeytinyağıyla etleri koyup soteleyelim. Et, suyunu bırakıp çekince tereyağını ekleyip Tuzunu, karabiberini ve toz kırmızı biberini atalım.

Servis tabağının zeminine bir lavaşı kesip yerleştirelim. Üzerine bulgur pilavını döküp kalan  lavaşlar için tereyağı eritip içine toz kırmızı biber attıktan sonra Lavaşları ikişer katlı olacak şekilde ayıralım. Aralarına fırçayla tereyağı sürüp Rulo şeklinde saralım. Üzerlerine de tereyağı sürüp parmak uzunluğunda keselim. Közlenmiş patlıcanları ve biberleri de aynı boyda kesip Servis tabağındaki pilavın etrafına bir rulo lavaş, bir parça patlıcan, bir parça kırmızı ve yeşil biber şeklinde koyalım. Pişirdiğimiz eti de pilavın üzerine dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
0

7 Haziran 2016 Salı


FIRINDA KUZU İNCİK


MALZEME LİSTESİ:

4 kuzu incik
2 kabak
2 kırmızı biber
2 köy biberi
2 domates
2 soğan
2 dal taze biberiye
zeytinyağı
tuz
karabiber
su

HAZIRLANIŞI:

Kuzu incikleri tencereye koyup Suyunu ekledikten sonra Tane karabiber ve defne yaprağı koyuyor ve Kapağını kapatıp 1 saat haşlıyoruz. Haşlanan incikleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip Biberleri, domatesleri, soğanları ve kabakları ikiye kesip inciklerin etrafına diziyor ve Üzerine biberiye yaprakları serpiyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıp Zeytinyağı nı ekliyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun
0

HAKKINDA

Technology