28 Nisan 2016 Perşembe

CEVİZLİ BROWNİ















MALZEME LİSTESİ:

4 yumurta
1 su bardağı esmer şeker
1 çay bardağı toz şeker
150 gr tereyağı
2 çorba kaşığı kakao
100 gr sütlü çikolata
60 gr bitter çikolata
yarım paket kabartma tozu
5 çorba kaşığı tepeleme un
1 kase ceviz

HAZIRLANIŞI:

Büyük cam kaseye oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyup Çikolataları da parça parça içine attıktan sonra Kaseyi kaynayan bir su üzerine oturtup Çırpma teliyle karıştırarak erimesini sağlıyoruz. Esmer ve normal toz şekerleri ilave edip karıştırdıktan sonra Yumurtaları birer birer kırıp karıştırıyoruz. Kakaoyu koyup çırpma teliyle karıştırıp şeker de eriyince buharın üstünden alıp Unu ve kabartma tozunu da koyup karıştırıyoruz. Cevizleri elimizle kırıp biraz daha ufaltıktan sonra Cevizlerin yarısını koyup karıştırıyoruz. Sıvıyağla yağladığımız cam fırın kabına harcımızı döküp Kalan cevizi de üzerine serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun
0

27 Nisan 2016 Çarşamba

PATATESLİ KAFES BÖREK













MALZEME LİSTESİ:

4,5 su bardağı un
1 yumurta
yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
su

KAT ARALARI İÇİN:

125 gr tereyağı

İÇ HARCI İÇİN:

2 büyük patates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 soğan
zeytinyağı
tuz
karabiber

ÜZERİ İÇİN:

yumurta

HAZIRLANIŞI:

Patatesleri haşlayıp  güzelce soyalım. Haşlamış olduğumuz patatesleri rendeleyip  eziyoruz. Tavaya yeteri kadar zeytinyağı döküp Yemeklik doğramış olduğumuz soğanı ilave edip kavuruyoruz. Daha sonra  Salçasını da koyup karıştırıyoruz. Sonra da Haşlanmış patatesi ilave edip  karıştırıyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıp Biraz daha karıştırıp  altını kapatıyoruz. Unu karıştırma kabına alıp Ortasını havuz gibi açıyor ve Ortasına yaş mayayı koyup Mayanın üzerine zeytinyağı ve sütü döküyoruz. Yumurtayı kırıp Biraz da ılık su döküyoruz. Unun üzerine yeteri kadar tuz serpip Ortadaki sıvılarla mayayı eritiyoruz. Kenarlara doğru açılarak hamuru yoğurup Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan bir tatlı tabağı büyüklüğünde açılacak kadar bir parça ayırıp Ayırdığımız hamurun üzerine un serpip  merdaneyle tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Tart kalıbına yağlı kağıt serip Ortaya açtığımız hamuru seriyoruz. Üzerine de düzgün yuvarlak bir şekle getirdiğimiz patatesli harcı koyup Kalan hamurdan da patatesin üzerini örtecek kadar bir parça koparıyoruz. Yuvarlayıp  merdaneyle açıyoruz. Açtığımız hamurun üzerine aparatımızla bastırarak ara ara kesik atıyoruz. Eğer bu aparattan yoksa bıçak yardımıyla ara ara kesikler açıyoruz. Patatesli harcın üzerine hamurun kesiklerini hafif açıp belirginleştirerek seriyoruz. Kalan büyük parça hamurun üzerine un serpip merdaneyle olabildiğince uzun bir hamur açıyoruz. Enlemesine de biraz açıyoruz. Tereyağını ben-mari usulü eritip Hamurun üzerine tereyağını sürüyoruz. Yalnız Bir uzun kenarına sürmüyoruz. Hamurun tereyağlı uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sıkıca sarıp Hamurun yağ sermediğimiz kenarını suyla hafif ıslatıp Tamamen sarıyoruz. Hamurun bir ucundan başlayarak verev verev kesiyoruz. Verev kestiğimiz hamurları da ortadaki malzemelerin etrafına doğru hafif üstüste gelecek şekilde diziyoruz. Buğday başağı şeklini alıyor. Verev hamurlarla kalıbın kenarlarını tamamen dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun
0

26 Nisan 2016 Salı

FIRIN MAKARNA















MALZEME LİSTESİ:

1 paket fırın makarna
150 gr beyaz peynir
1 tutam dereotu
tuz
su

BEŞAMEL SOSU İÇİN:

3,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
muskat
tuz
karabiber

ÜZERİ İÇİN:

kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI:

Beşamel sosu için, unu ve tereyağını küçük bir tencereye koyup kavuralım. Soğuk sütü döküp, çırpma teliyle hızlıca karıştırarak kıvamını açalım. Karıştırarak pişirmeye devam edelim. Tuz, karabiber ve muskat rendesini ilave edelim.

Sos kaynayınca altını kapatalım. Fırın makarnayı, tencerede kaynayan suya koyup, haşlayıp Tuzunu atalım.  Makarna pişince süzerek karıştırma kabına alalım. Beyaz peyniri ufalayıp içine katıp  Dereotunu ince ince doğrayıp ilave ederek ve karıştıralım. Beşamel sostan biraz ayırıp gerisini makarnanın üzerine döküp karıştıralım Daha sonra  Fırın kabına alalım. Ayırdığımız sosun kıvamını süt ya da suyla biraz açıp  Bu sosu da makarnanın üzerine dökelim. Kaşar peyniri rendeleyip üzerine serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun
1

25 Nisan 2016 Pazartesi

FIRINDA KUZULU PİLAV



















MALZEME LİSTESİ:

1,5 kg kuzu kol
1 kase arpacık soğan
2 defne yaprağı
2 domates
2 kırmızı biber
5 köy biberi
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
zeytinyağı
su
tane karabiber
tuz

PİLAVI İÇİN:

5 su bardağı iri bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
2 soğan
zeytinyağı
tuz
su

HAZIRLANIŞI:

 Zeytinyağını t
encereye döküp doğramış olduğumuz kemikli etleri tencereye koyup  soteliyoruz. Suyunu bırakıp çekince arpacık soğanı, defne yaprağını, tane karabiberleri koyup ve karıştırıyoruz. Salçaları ilave edip tekrar karıştırıyoruz.

Sıcak suyunu ekleyip  kapağını kapatıyoruz. 1 saat ocakta pişirdikten sonra tuzunu atıp  kapağını kapattıktan sonra fırında pişiriyoruz. 

Pilavı için, pilav tenceresine biraz zeytinyağı ekliyoruz. Yemeklik doğranmış soğanı ilave edip biraz kavuruyoruz. Bulguru ve tereyağını da koyup kavurmaya devam ediyoruz. Sıcak suyunu ekleyip  tuzunu atıyoruz. Kapağını kapatıp pilavımızı pişmeye bırakıyoruz. Domatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp Biberleri de iri iri doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküp biberleri ve domatesleri soteliyoruz Pilavı ocaktan alıp Servis tabağına döküyoruz. Üzerine kuzu etini koyup. Kenarlara da biber ve domates koyarak servis ediyoruz Afiyet olsun.
0

22 Nisan 2016 Cuma

MENEMENLİK SOS

menemenlik sos ile ilgili görsel sonucu

MENEMENLİK SOS MALZEMELERİ

10 kg. domates
yarım kg. biber
sıvıyağ
tuz


HAZIRLANIŞI:
Domatesleri soyup ve küp doğruyoruz. Biberleri ayıklayıp doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ döküp ve biberleri koyup soteliyoruz. Biberler iyice sotelenince suyunu süzdürdüğümüz domatesleri de tencereye alıyoruz. Kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.

Kaynadıktan sonra 1 saat daha pişiriyoruz. Tuzunu atıyoruz. Pişen sosu kavanozlara dolduruyoruz. Kavanozların ağızlarını kağıt havluyla mutlaka siliyoruz ve kapağını dikkatli bir şekilde kapatıyoruz. Kapakların mutlaka ilk kez kullanılıyor olması gerekir. Kapattığımız konserveleri hemen ters çeviriyoruz ve bir gece bekletip ertesi gün raplarımıza diziyoruz.
0

CEVİZLİ KISIR



CEVİZLİ KISIR MALZEME LİSTESİ:

2 su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağı ceviz
1 tutam domates
1 tutam taze nane
1 tutam dereotu
1 tutam yeşil soğan
1 tutam maydanoz
1 limon
zeytinyağı

ÜZERİ İÇİN:

Kıvırcık

HAZIRLANIŞI:

İnce bulguru kaynar suyla ıslatıp üzerini streç filmle kapattıktan sonra suyunu çekip şişene kadar bekletiyoruz. Taze naneyi, dereotunu, maydanozu ve yeşil soğanı ince ince doğrayıp domateslerin kabuklarını soyup, minik minik küp şeklinde doğruyoruz.

Bulgurun üzerine salçaları, domatesi, yeşillikleri koyup limonunu sıktıktan sonra zeytinyağını ve isteğe göre tuzunu ekleyip hazırladığımız kısırı bardaklara paylaştırıyoruz. Öğütülmüş cevizi üstlerine serpip Üstlerine birer yaprak kıvırcık batırarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
0



ALİ NAZİK



ALİ NAZİK MALZEME LİSTESİ:

800 gr kuzu eti
6 kemer patlıcan
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
toz kırmızı biber

ÜZERİ İÇİN:

maydanoz

HAZIRLANIŞI:

Patlıcanları fırın tepsisine diziyip önceden ısıtılmış 240 derecelik fırındaközledikten sonra Közlenmiş patlıcanları soyup ve doğruyoruz.

Derin bir tavaya biraz zeytinyağı döküp ve közlediğimiz patlıcanları soteliyoruz. Tuzunu atıp biraz soteledikten sonra servis tabağına alıyoruz. Başka bir tavaya zeytinyağı koyup  kuşbaşı olarak doğranmış kuzu etini soteliyoruz. Et, suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. Tereyağını ilave edip pişmesine yakın tuzunu ve baharatlarını atalım. Sarımsakları ezip  yoğurtla karıştıralım. Köz patlıcanın üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp Üzerine de kuzu etini ekleyelim. Maydanozu doğrayıp üzerine serperek servis edelim. Haydi Afiyet olsun
0



ANNE KÖFTESİ



MALZEME LİSTESİ:

500 gr kıyma
1 yumurta
1 soğan
1 tutam maydanoz
galeta unu
tuz
karabiber

GARNİTÜRÜ İÇİN:

2 demet ıspanak
2 kırmızı biber
2 diş sarımsak
zeytinyağı

ÜZERİ İÇİN:

yoğurt
tereyağı

HAZIRLANIŞI:

Kıymayı karıştırma kabına alıyıp yumurtasını kırıyor ve soğanı içine rendeliyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip Maydanozu incecik doğrayıp ilave ettikten sonra Harcımızı iyice özleşene kadar yoğuruyoruz. Biraz Galeta unuyla kıvamını ayarlıyoruz. Hazırladığımız Köfte harcından küçük parçalar koparıp yuvarlak ve yassı köfteler hazırlıyoruz.

Garnitürü içinde ,  ıspanakları, kırmızı biberleri ve sarımsakları doğrayıp. Tavaya zeytinyağı döküyoruz. Biber ve sarımsağı biraz soteleyip Ispanağı da ekleyerek sotelemeye devam ediyoruz. Tuzunu atıp ve altını kapatıyoruz. Biberli ıspanaklı soteyi servis tabağına güzelce yayıp Soğuyunca üzerine çırpılmış yoğurt döküyoruz. Hazırladığımız Köfteleri de tavada az zeytinyağında kızartıp ve yoğurdun üzerine diziyoruz. Tereyağını tavda eritip  üzerine gezdirerek servis ediyoruz.
 Afiyet olsun
0

SEBZELİ FIRIN PİRZOLA





SEBZELİ FIRIN PİRZOLA MALZEME LİSTESİ:

700 gr kuzu pirzola
2 patates
2 havuç
2 çiçek brokoli
1 kabak
1 kase arpacık soğan
1 tutam taze biberiye
tuz
değirmen karabiber
zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:

Patatesleri ve havuçları soyup  doğrayalım. Kabağı doğrayıp, brokoliyi de çiçeklerine ayırıyoruz. D
oğradığımız malzemeleri Karıştırma kabına  alalım.

Arpacık soğanı ve Biberiye dallarını da koparıp koyuyoruz. Tuz ve zeytinyağı ekleyip Değirmenden kırdığımız karabiber ile birlikte Karıştırıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Ayrı bir fırın  tepsisine yağlı kağıt serip ve pirzolaları diziyoruz. Üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirip Biberiye yaprağı serpiyoruz. Değirmenden Karabiber kırıp ve biraz da tuz serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Pirzolamız pişincede pişirdiğimiz sebzelerle servis ediyoruz. Afiyet olsun
0



KAĞITTA MALATYA KEBABI




KAĞITTA MALATYA KEBABI MALZEMELER

500 gr. kuzu kaburga
500 gr. kuzu kuşbaşı
3 patlıcan
2 soğan
5 yeşil biber
4 domates
5 diş sarımsak
tuz
karabiber
zeytinyağı
taze kekik

HAZIRLANIŞI:

Büyükçe bir yağlı kağıdı fırın kabına serelim. Ortasına kuşbaşı eti ve doğranmış kaburgayı koyup üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğan ve sarımsakları koyalım. Üstüne biraz taze kekik yaprakları atıp. Tuzunu ve karabiberini ilave edelim.

Patlıcanları alacalı soyup küp doğrayıp domatesleri soyuyor ve küp doğruyoruz. Biberleri ayıklıayıp ve doğruyoruz. Biber, patlıcan ve domatesi kat kat koyup tekrar tuz atıyoruz. Zeytinyağını döküp kağıdın kenarlarını kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun
0

21 Nisan 2016 Perşembe



KÖRİ SOSLU TAVUK



HAZIRLANIŞI:

Tavuk göğüsleri iri küp şeklinde doğrayıp derin bir tavaya zeytinyağı döküp tavukları soteliyoruz. Sarımsakları ince ince doğrayıp ilave ediyoruz. Tavuk, suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Krema ve köriyi döküp karıştırarak pişiriyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Tavuk pişince ocaktan alıyoruz.

Tencerede kaynattığımız suda erişteyi haşlıyoruz. Zeytinyağını ve tuzunu atıp erişte haşlanınca süzüyor ve servis tabağına alıyoruz. Üzerine erittiğimiz tereyağını döküp yanına köri soslu tavuğu koyuyoruz. Yanına da kıvırcık, maydanoz ve domatesle yapılmış salatayı koyarak servis edebilirsiniz




MALZEME LİSTESİ:

2 bütün tavuk göğsü
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı köri
1 su bardağı krema
zeytinyağı
tuz
karabiber

ERİŞTESİ İÇİN:

1 kase ısırganlı erişte
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
su

GARNİTÜRÜ İÇİN:

1 tutam kıvırcık
maydanoz
kiraz domates
0



SEBZELİ SOMON





HAZIRLANIŞI:

Somonu fileto haline getirip ve dilimliyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine somon dilimlerini diziyoruz. Üzerine biberiye dalları serpiştiriyoruz.

 Karabiber ve tuzunu atıyoruz. Biraz da zeytinyağı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Havuçları ve patatesleri soyup ve doğruyoruz. Kırmızı biberleri de doğrayıp, brokoliyi küçük köklerine ayırıyoruz. Elektrikli veya buharlı pişiricinin bir katına havuç, bir katına kırmızı biber ve patates, bir katına da brokoli koyup pişmeye bırakıyoruz. Ocak üzerinde buharda pişirme aparatı kullanabilirsiniz. Ya da tüm sebzeleri fırın poşetinde pişirebilirsiniz. Servis tabağına balık dilimlerini ve sebzeleri döküyoruz. Sosu için, 1 limonun suyunu sıkıyoruz. Bir kaseye limon suyunu ve zeytinyağını döküyoruz. Maydanozu ince ince doğrayıp ilave ediyor ve karıştırıyoruz. Sosumuzu sebzelerin ve balıkların üzerine dökerek servis edebilirsiniz.


MALZEME LİSTESİ:

1 kg somon
1 kök brokoli
3 havuç
3 kırmızı biber
2 patates
tuz
değirmen karabiber
1 tutam biberiye

SOSU İÇİN:

maydanoz
limon
zeytinyağı
0

TAS KEBABI




HAZIRLANIŞI:

Tencereye zeytinyağı döküp ve kuşbaşı dana etini koyup kavurmaya başlıyalım. Et suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çekince yemeklik doğradığımız soğanı koyup bir kere karıştırıralım. Tereyağını,  ve tane karabiberi koyuyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz. Salçasını ve unu da koyup kavuruyoruz. Sıcak suyunu verip ve kapağını kapatarak kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişiriyoruz.

Patatesleri soyup küp küp doğruyor ve sıvıyağ da kızartıyoruz. Tuzunu attıktan sonra. Ayrı bir tavaya zeytinyağı döküp ve iri doğrağımız biber ve domatesleri soteliyoruz. Tas kebabını servis tabağına koyuyoruz. Üzerine kızarmış patates koyuyoruz. Domates ve biber koyarak servis ediyoruz.

ÜZERİ İÇİN:

2 domates
2 patates
2 köy biberi
zeytinyağı
tuz

MALZEME LİSTESİ:

1 kg dana kuşbaşı
1 soğan
2 defne yaprağı
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tane karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı un
zeytinyağı
tuz
su
0



YAYLA ÇORBASI








ÜZERİ İÇİN:

2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı nane

HAZIRLANIŞI:

Pirinci yıkıyıp ve süzelim. Küçük bir tencerede pirinci haşlayalım. Karıştırma kabına yoğurdu koyalım.

Unu ilave edip ve limonun suyunu sıkalım. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Biraz soğuk suyla kıvamını açıyoruz. Pirincin sıcak suyundan biraz terbiyeye koyuyoruz. Bir yandan da çırpma teliyle karıştırıyoruz. Pirinci suyuyla büyük bir tencereye aktarıyoruz. Terbiyeyi yavaş yavaş tencereye aktarıyoruz, yine bir yandan da kesilmemesi için karıştırıyoruz. Sıcak suyla çorbanın kıvamını açıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Tereyağını tavada eritiyoruz. İçine naneyi döküp karıştırıyoruz. Çorbayı ocaktan alınca sosumuzu veriyoruz ve servis ediyoruz.

MALZEMELER

1 çay bardağı pirinç
1 kase yoğurt
3 çorba kaşığı un
yarım limon
tuz

su
0

HAKKINDA

Technology