21 Nisan 2016 Perşembe

KÖRİ SOSLU TAVUK



KÖRİ SOSLU TAVUK



HAZIRLANIŞI:

Tavuk göğüsleri iri küp şeklinde doğrayıp derin bir tavaya zeytinyağı döküp tavukları soteliyoruz. Sarımsakları ince ince doğrayıp ilave ediyoruz. Tavuk, suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Krema ve köriyi döküp karıştırarak pişiriyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Tavuk pişince ocaktan alıyoruz.

Tencerede kaynattığımız suda erişteyi haşlıyoruz. Zeytinyağını ve tuzunu atıp erişte haşlanınca süzüyor ve servis tabağına alıyoruz. Üzerine erittiğimiz tereyağını döküp yanına köri soslu tavuğu koyuyoruz. Yanına da kıvırcık, maydanoz ve domatesle yapılmış salatayı koyarak servis edebilirsiniz




MALZEME LİSTESİ:

2 bütün tavuk göğsü
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı köri
1 su bardağı krema
zeytinyağı
tuz
karabiber

ERİŞTESİ İÇİN:

1 kase ısırganlı erişte
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
su

GARNİTÜRÜ İÇİN:

1 tutam kıvırcık
maydanoz
kiraz domates

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HAKKINDA

Technology