22 Nisan 2016 Cuma

ALİ NAZİK



ALİ NAZİK



ALİ NAZİK MALZEME LİSTESİ:

800 gr kuzu eti
6 kemer patlıcan
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
toz kırmızı biber

ÜZERİ İÇİN:

maydanoz

HAZIRLANIŞI:

Patlıcanları fırın tepsisine diziyip önceden ısıtılmış 240 derecelik fırındaközledikten sonra Közlenmiş patlıcanları soyup ve doğruyoruz.

Derin bir tavaya biraz zeytinyağı döküp ve közlediğimiz patlıcanları soteliyoruz. Tuzunu atıp biraz soteledikten sonra servis tabağına alıyoruz. Başka bir tavaya zeytinyağı koyup  kuşbaşı olarak doğranmış kuzu etini soteliyoruz. Et, suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. Tereyağını ilave edip pişmesine yakın tuzunu ve baharatlarını atalım. Sarımsakları ezip  yoğurtla karıştıralım. Köz patlıcanın üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp Üzerine de kuzu etini ekleyelim. Maydanozu doğrayıp üzerine serperek servis edelim. Haydi Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HAKKINDA

Technology