
MALZEME LİSTESİ:
1,5 kg kuzu kol
1 kase arpacık soğan
2 defne yaprağı
2 domates
2 kırmızı biber
5 köy biberi
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
zeytinyağı
su
tane karabiber
tuz
PİLAVI İÇİN:
5 su bardağı iri bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
2 soğan
zeytinyağı
tuz
su
HAZIRLANIŞI:
Zeytinyağını tencereye döküp doğramış olduğumuz kemikli etleri tencereye koyup soteliyoruz. Suyunu bırakıp çekince arpacık soğanı, defne yaprağını, tane karabiberleri koyup ve karıştırıyoruz. Salçaları ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
Sıcak suyunu ekleyip kapağını kapatıyoruz. 1 saat ocakta pişirdikten sonra tuzunu atıp kapağını kapattıktan sonra fırında pişiriyoruz.
Pilavı için, pilav tenceresine biraz zeytinyağı ekliyoruz. Yemeklik doğranmış soğanı ilave edip biraz kavuruyoruz. Bulguru ve tereyağını da koyup kavurmaya devam ediyoruz. Sıcak suyunu ekleyip tuzunu atıyoruz. Kapağını kapatıp pilavımızı pişmeye bırakıyoruz. Domatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp Biberleri de iri iri doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküp biberleri ve domatesleri soteliyoruz Pilavı ocaktan alıp Servis tabağına döküyoruz. Üzerine kuzu etini koyup. Kenarlara da biber ve domates koyarak servis ediyoruz Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder