YEMEK KATEGORİLERİ

12 Mayıs 2016 Perşembe

PATLICANLI PÜRELİ KEBAP


PATLICANLI PÜRELİ KEBAP


MALZEME LİSTESİ:

3 bostan patlıcan
500 gr kuzu kubaşı
1 soğanv 2 domates
1 paket mantar
1 kırmızı biber
2 yeşil biber
1 çorba kaşığı domates salçası
zeytinyağı
tuz
karabiber
su

ÜZERİ İÇİN:

4 haşlanmış patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
tuz

HAZIRLANIŞI:

Tencereye zeytinyağı döküp ve kuşbaşı doğranmış kuzu etinide koyup soteliyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp Et, suyunu bırakıp çekince soğanı ekliyor ve kavurmaya devam ediyoruz. Mantarları da doğrayıp ilave ettikten sonra Suyunu bırakıp çekince salçayı koyuyor ve kavurmaya devam ediyoruz. Kırmızı ve yeşil biberleri küçükküçük küp şeklinde doğradıktan sonra  Biberleri de ekleyip karıştırıyoruz. Domatesleri soyup ve küp küp doğradıktan sonra Domatesleri de ilave edip Sıcak suyunu veriyor ve Kapağınıda kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz. Pişmesine yakın tuzunu ve karabiberini atıp Altını kapatıyoruz.

Püresi için, patatesleri haşlayıp  soyuyoruz. Patatesleri tencere içine rendeleyip Tereyağı nı ve tuzunu koyup ocağa aldıktan sonra Sütünü döküyor ve pişiriyoruz.

Patlıcanları iki parmak kalınlığında dilimleyip Tavaya sıvıyağ döktükten sonra patlıcanları çevirerek kızartıyoruz. Kızarmış patlıcanları havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını çektirdikten sonra Patlıcan dilimlerini cam fırın kabına diziyoruz ve hazırladığımız  Et soteyi patlıcanların üzerine paylaştırıyoruz. Tencerede kalan sosu da üzerlerine gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirdikten sonra Fırından alıp üzerlerine patates püresi koyuyor ve  tekrar fırına veriyoruz. 5-10 dakika sonra çıkarıp servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder