YEMEK KATEGORİLERİ

11 Mayıs 2016 Çarşamba

ETLİ SEBZELİ PİLAV


ETLİ SEBZELİ PİLAV


MALZEME LİSTESİ:

3 su bardağı iri bulgur
600 gr dana eti
3 havuç
1 kase bezelye
1 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
zeytinyağı
tuz
su

HAZIRLANIŞI:

Tencereye biraz zeytinyağı döktükten sonra Kuşbaşı doğranmış dana etini ilave edip kavurmaya başlayıp Kapağını kapatıyor ve et, suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Sıcak su ekleyerek eti pişmeye bırakıyoruz. Pişmeye yakın tereyağı nı ilave ediyoruz. En son tuzunu atıyoruz. Havuçları soyup küçük küp şeklinde doğruyoruz. Havuçları ve bezelyeleri ayrı tencerelerde haşlıyoruz. İkisinin de tuzunu atıyoruz. Pilavı için, tencereye zeytinyağı ve bulguru koyup kavurmaya başlıyoruz Tereyağı ve salçalarını ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Sıcak suyunu ve tuzunu da atıp kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pilavı servis tabağına döküp ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya pişmiş eti koyuyoruz. Kenarlara haşlanmış bezelye ve havucu koyarak servis ediyoruz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder