PATLICANLI MANTARLI MAKARNA
yarım pk. renkli makarna
2 patlıcan
4 domates
1 kase mantar
4 diş sarımsak
1 tutam fesleğen
kaşar peyniri
tuz
su
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimledikten sonra daha ince ince dilimliyoruz. Mantarları doğrayıp Domateslerin kabuklarını soyup doğradıktan sonra Sarımsakları ve fesleğeni de doğruyoruz.
Tencerede kaynattığımız suyun içine zeytinyağı döküp Makarnayı atıp haşlıyoruz. Tuzunu da atmayı unutmayalım.
Tavaya zeytinyağı döküp mantarı sotelemeye başlıyoruz. Mantar suyunu bırakıp çekince patlıcanı koyup Patlıcanı da soteliyoruz, patlıcan da yumuşayınca içine domatesi ve sarımsağı atıp Son olarak fesleğeni koyup Tuzunu atıyoruz. Haşlanmış makarnayı süzüp servis tabağına döktükten sonra Üzerine mantarlı patlıcanlı sosu döküp Üzerine küçük doğranmış kaşar peyniri koyuyor ve servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder