YEMEK KATEGORİLERİ

17 Mayıs 2016 Salı

KIYMALI RAMAZAN PİDESİ


KIYMALI RAMAZAN PİDESİ


MALZEME LİSTESİ:

1 pide
250 gr kıyma
2 domates
2 yeşil biber
1 kırmızı biber
1 soğan
kaşar peyniri
zeytinyağı
kekik
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI:

Soğanları yemeklik doğrayıp Kırmızı ve yeşil biberleri de doğradıktan sonra Tavaya zeytinyağı döküp önce kıymayı koyup kavurmaya başlıyoruz. Soğan ve biberleri de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Domatesleri soyup küçük küp şeklinde doğrayıp Domatesleri de ilave ediyoruz.

Tuzunu, kekiğini ve karabiberini atıp Harcımız pişince altını kapatıyoruz. Pideyi enlemesine ikiye kesip Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine pidenin alt katını koyup Üzerine kıymalı harcın yarısını koyuyoruz. Üzerine ikinci kat pideyi koyup  Üzerine kalan kıymalı harcı döktükten sonra Kaşar peyniri rendesini de ekliyoruz  Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşar eriyene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder