YEMEK KATEGORİLERİ

8 Mayıs 2016 Pazar

İZMİR KÖFTE


İZMİR KÖFTE


MALZEME LİSTESİ:

500 gr kıyma
1 soğan
1 tutam maydanoz
1 yumurta
galeta unu
tuz
karabiber

SOSU İÇİN:

1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nişasta
1 defne yaprağı
1 çay kaşığı tane karabiber
zeytinyağı
tuz - su

ÜZERİ İÇİN:

4 patates
3 domates
2 köy biberi
tuz
zeytinyağı

PİLAVI İÇİN:

2,5 su bardağı pirinç
1 çay bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
su

HAZIRLANIŞI:

Köftesi için, kıymayı karıştırma kabına alıp Soğanı içine rendeledikten sonra Maydanozu ince ince doğrayıp ilave ediyor ve yumurtasını kırıyoruz. Tuz ve karabiber ilave edip harcımızı güzelce yoğuruyoruz. Galeta unuyla kıvamını ayarlayıp Köfte harcımızı yoğurduktan sonra parmak kadar köfteler hazırlayıp Sıvı yağ la yağladığımız fırına kabına dizerek Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Patatesleri soyup  elma dilimi doğruyor ve Karıştırma kabına patatesleri alıyoruz. Zeytinyağı ve baharatlarını koyup karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine patatesleri dizip Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. 


Pilavı için, pirinci iyice yıkayıp süzdükten sonra Pilav tenceresine arpa şehriyeyi koyup zeytinyağı döküyor ve kavuruyoruz. Pirinci ve tereyağı nı koyup yine kavuruyoruz. Tuzunu ekleyip Sıcak su veriyor ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz.

Sosu için, küçük bir tencereye zeytinyağı koyup salçayı biraz kavurduktan sonra tereyağı nı da koyup kavuruyoruz. Suyunu ekletip nişastayı koyuyor ve çırpma teliyle karıştırıyoruz. Tuz, karabiber ve defne yaprağını ekliyoruz.Sosumuz kaynayınca altını kapatıp fırında pişen köfteleri alıp, üzerine döküyoruz. Domatesleri elma dilimi doğrayıp üstüne diziyoruz. Biberleri de parmak gibi doğrayıp domateslerin aralarına diziyor ve Tekrar 180 derecelik fırına veriyoruz.

İzmir köfte pişince üzerine diğer tepside pişen patatesleri diziyor ve  Pilavı ıslattığımız kek kalıbına doldurup servis tabağına ters çeviriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder