YEMEK KATEGORİLERİ

9 Mayıs 2016 Pazartesi

BALIK KAVURMA (SOMON)



BALIK KAVURMA


MALZEME LİSTESİ:

1 kg somon
1 soğan
5 diş sarımsak
1 kase mantar
2 domates
3 yeşil biber
1 kırmızı biber
1 tutam biberiye
tuz
karabiber
zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:

Somonu, soğanı, sarımsakları ve mantarları iri iri  küp şeklinde doğradıktan sonra, Bir tavaya zeytinyağı döküp somonu atıyor ve soteliyoruz. Rengi değişince biberiye yapraklarını atıp Tuzunu ve karabiberini ekliyoruz. Ayrı bir tavaya sıvı yağ döküp Soğanı sarımsağı soteliyoruz Daha sonra  Mantarı ilave ediyoruz. Biberleri ayıklayıp iri iri küp şeklinde doğruyor, Domatesleri de soyuyor ve küp şeklinde doğruyoruz. Biberleri de tavaya ekleyip Biraz daha soteledikten sonra domatesi koyup biraz daha soteliyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıp İki tavada ayrı ayrı soteledikten sonra, fırında ısıttığımız kiramite bütün malzemeleri döküp Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder