YEMEK KATEGORİLERİ

6 Mayıs 2016 Cuma

TAVUK DOLMASI


TAVUK DOLMASI


MALZEME LİSTESİ:

2 bütün tavuk göğüs
1 kase mantar
1 çorba kaşığı un
1,5 su bardağı süt
1 soğan
2 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz
karabiber

MANTOLAMAK İÇİN:

2 yumurta
un
galeta unu

SERVİSİ İÇİN:

4 patates
renkli yeşillik

HAZIRLANIŞI:

Mantarı ince ince  Sarımsakları ve soğanı yemeklik doğrayıp  zeytinyağı koyduğumuz tavada Soğanı, sarımsağı koyup  Mantarı da ekliyoruz 
soteliyoruz.

Mantar sulanıp suyunu bırakınca unu ekleyip kavuruyoruz. Sütünü döküp pişiriyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıp Pişince altını kapatıyoruz. Tavuk göğüsleri, kesip açtığımız buzdolabı poşeti arasına koyup Et döveceğiyle vurarak genişletiyoruz. Tavuk etlerinin üzerine iç harcı paylaştırıp ve rulo şeklinde sarıyoruz. Bir kaseye yumurtaları kırıp çırpıyoruz. Bir kaseye un, bir kaseye de galeta unu koyup Tavuk rulolarını önce una, sonra yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayarak paneliyoruz. Patatesleri parmak şeklinde doğrayıp sıvıyağda kızartıyoruz. Aynı yağda tavuk sarmaları da kızartabiliriz. Kızaran tavukları biraz dinlendirip dilimledikten sonra Renkli yeşillik ve patatesle beraber servis ediyoruz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder