YEMEK KATEGORİLERİ

10 Mayıs 2016 Salı

ABANT KEBABI


ABANT KEBABI


MALZEME LİSTESİ:

400 gr. kıyma
Sıvıyağ
1 soğan
Pulbiber, kimyon, tuz, karabiber

İç Harcı İçin:

2 soğan
4 diş sarımsak
1 kırmızı biber
1 tutam ıspanak
1 kase mantar
Sıvıyağ
Tuz, karabiber

Beşamel Sosu İçin:

2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber
Sıvıyağ

Üzeri İçin:

Kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI:

Karıştırma kabına kıymayı, soğanı, tuz, karabiber, kimyon ve alabildiği kadar galeta unu ekleyip köftemizi yoğuruyoruz. Hazırladığınız köfteyi 6 bezeye ayırıp Bu bezeleri çok derin olmayan çanaklar haline getirdikten sonra önceden Yağlanmış fırın tepsisine dizerek 200 derecede pişiriyoruz. Diğer İç harcı için soğan, sarımsak ve kırmızı biberi sıvıyağda kavurup Soğanların rengi dönünce üzerine doğranmış ıspanağı ekledikten sonra Bu karışımı yarı kıvamda pişirelim.

Beşamel sos için ise unu sıvıyağda kavurup Üzerine süt, tuz ve karabiber ekleyerek çırparak pişirin. Yarı kıvamda pişen köftelerin içine iç harcı doldurduktan sonra Kenarlarına mantarı dizerek ortasına beşamel sosu kaşık ile dökelim. Kaşar peyniri rendesini üzerine serptikten sonra tekrar 180 derecede pişmeye bırakalım. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder