YEMEK KATEGORİLERİ

28 Nisan 2016 Perşembe

CEVİZLİ BROWNİ

CEVİZLİ BROWNİ















MALZEME LİSTESİ:

4 yumurta
1 su bardağı esmer şeker
1 çay bardağı toz şeker
150 gr tereyağı
2 çorba kaşığı kakao
100 gr sütlü çikolata
60 gr bitter çikolata
yarım paket kabartma tozu
5 çorba kaşığı tepeleme un
1 kase ceviz

HAZIRLANIŞI:

Büyük cam kaseye oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyup Çikolataları da parça parça içine attıktan sonra Kaseyi kaynayan bir su üzerine oturtup Çırpma teliyle karıştırarak erimesini sağlıyoruz. Esmer ve normal toz şekerleri ilave edip karıştırdıktan sonra Yumurtaları birer birer kırıp karıştırıyoruz. Kakaoyu koyup çırpma teliyle karıştırıp şeker de eriyince buharın üstünden alıp Unu ve kabartma tozunu da koyup karıştırıyoruz. Cevizleri elimizle kırıp biraz daha ufaltıktan sonra Cevizlerin yarısını koyup karıştırıyoruz. Sıvıyağla yağladığımız cam fırın kabına harcımızı döküp Kalan cevizi de üzerine serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder