YEMEK KATEGORİLERİ

12 Temmuz 2016 Salı

KUZU ETLİ TAZE FASULYE GÜVECİ



KUZU ETLİ TAZE FASULYE GÜVECİ

MALZEME LİSTESİ:

1 kg ayşe kadın fasulye
500 gr kuzu eti
2 soğan
3 domates
3 köy biberi
5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
zeytinyağı
tuz
su

HAZIRLANIŞI:

Kuşbaşı doğranmış kuzu etini, ocakta ısıttığımız güvece alıp kavurmaya başlıyoruz. Zeytinyağı nı döküp Soğanları ve sarımsakları doğradıktan sonra Et, suyunu bırakıp çekince soğan ve sarımsağı ekliyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra salçaları koyup karıştırıyoruz.

Biberleri ayıklayıp doğruyor ve  Domatesleri de soyup doğruyoruz. Fasulyeleri ayıklayıp kırdıktan sonra  Sırasıyla fasulyeleri, biberleri ve domatesleri koyup Biraz sıcak su ekliyoruz. Tuzunu ekleyip Tereyağını ilave ediyoruz. Güvecin ağzını önce yağlı kağıtla, sonra alüminyum folyoyla kapatıp Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder