YEMEK KATEGORİLERİ

22 Nisan 2016 Cuma

MENEMENLİK SOS

MENEMENLİK SOS

menemenlik sos ile ilgili görsel sonucu

MENEMENLİK SOS MALZEMELERİ

10 kg. domates
yarım kg. biber
sıvıyağ
tuz


HAZIRLANIŞI:
Domatesleri soyup ve küp doğruyoruz. Biberleri ayıklayıp doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ döküp ve biberleri koyup soteliyoruz. Biberler iyice sotelenince suyunu süzdürdüğümüz domatesleri de tencereye alıyoruz. Kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.

Kaynadıktan sonra 1 saat daha pişiriyoruz. Tuzunu atıyoruz. Pişen sosu kavanozlara dolduruyoruz. Kavanozların ağızlarını kağıt havluyla mutlaka siliyoruz ve kapağını dikkatli bir şekilde kapatıyoruz. Kapakların mutlaka ilk kez kullanılıyor olması gerekir. Kapattığımız konserveleri hemen ters çeviriyoruz ve bir gece bekletip ertesi gün raplarımıza diziyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder